Huis

Het huis is in 1847 gebouwd in opdracht van notaris Daniël Hermannus Andreae. Zijn zoon, Johannes Arnoldus Andreae, legde op de leeftijd van twee en een half jaar de eerste steen. De architect van het huis, dat in de eclectische stijl is gebouwd, was waarschijnlijk de Leeuwarder F. Stoett sr.

Huis met sneeuw Huis met narcissen

Na het overlijden van D.H. Andreae in 1902 werd het huis bewoond door de notarissen D. ter Haar, F. Wassenbergh en M.L. Wassenberg. De huidige eigenaars kochten het in 1975. Sinds die tijd hebben zij met onvermoeid enthousiasme al hun energie gestoken in het beheer en behoud van huis en tuin. Sinds 2006 is het aangewezen als Historische Buitenplaats en vervolgens als N.S.W. Landgoed met de naam Philippusfenne, genoemd naar het stuk land waarop notaris D.H. Andreae zijn buitenplaats aanlegde.

Huis Huis

De twee leeuwen, van terra-cotta, stonden tot 1902 aan de voorkant van het huis. Toen daar een serre werd geplaatst zijn de leeuwen naar de achterzijde verhuisd. Hun conditie werd de laatste jaren steeds slechter maar nu zijn zij gerestaureerd door Pieter Kamminga.

Huis Leeuw

Huis Huis Huis Huis Huis Huis